V druhom ženskom semifinále nastúpi Šarapovová proti Azarenkovej

06.06.2013 Celý región

Paríž 5. júna (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová a Bieloruska Victoria Azarenková vytvorili druhú semifinálovú dvojicu v ženskej dvojhre na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Obhajkyňa titulu Šarapovová ako nasadená dvojka vo štvrťfinále napriek katastrofálnemu úvodu napokon zdolala Srbku Jelenu Jankovičovú v troch setoch 0:6, 6:4, 6:3. Azarenková sa prvýkrát v kariére prebojovala do parížskeho semifinále, keď si ako nasadená trojka poradila s dvanástkou "pavúka" Ruskou Mariou Kirilenkovou v dvoch setoch 7:6 (3) a 6:2.

Šarapovovej nevychádzalo v prvom sete duelu s Jankovičovou prakticky nič, kopila nevynútené chyby a inkasovala "kanára". Od začiatku druhého dejstva Ruska zvýšila agresivitu na podaní i na returne a vybudovala si náskok 5:1, Jankovičovej dovolila už iba skorigovať. O osude tretieho dejstva rozhodol Tildenov gem, v ktorom Šarapovová zobrala Jankovičovej servis.

Ruska po skončení duelu priznala, že Srbka bola tvrdým orieškom. "Jelena hrala na začiatku výborne, bola oveľa agresívnejšia ako ja. Nevydarený prvý set som však rýchlo hodila za hlavu a povedala som si, že treba začať od nuly. Som šťastná, že sa mi to podarilo otočiť. Dôležité bolo, že som ju hneď na začiatku druhého dejstva brejkla, čo ma poriadne nakoplo. Roland Garros bol pre mňa vždy ako na hojdačke, raz som sa dostala ďaleko, inokedy som vypadla v prvých kolách. Teší ma, že som opäť v semifinále a mám stále šancu obhájiť titul. Pred dnešným zápasom som bola vo verejnom parku, kde som trochu relaxovala a "twittovala". Padlo mi to vhod, lebo na Floride takúto možnosť nemám. S Azarenkovou sa dobre poznáme, odohrali sme spolu veľa ťažkých zápasov. Máme vyrovnanú bilanciu, no v tomto roku sme sa ešte nestretli. Bude to určite zaujímavá konfrontácia," povedala Šarapovová v prvom interview priamo na kurte.

V prvom sete duelu medzi Azarenkovou a Kirilenkovou mali obe hráčky problémy s udržaním vlastného podania a rozhodnutie padlo až v tajbrejku, v ktorom mala vďaka väčšej agresivite navrch Bieloruska. V druhom dejstve si "Vika" po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Azarenkovej doterajším maximom v Paríži bolo štvrťfinále z rokov 2011 a 2009. Vlani ešte ako svetová jednotka skončila v osemfinále na rakete Slovenky Dominiky Cibulkovej.

Azarenková po postupe medzi elitné kvarteto žiarila spokojnosťou. "Bol to veľmi ťažký zápas. Maria je húževnatá súperka a najmä v úvode zápasu to bol veľký boj. Veľmi dôležitý bol úspešný tajbrejk. V druhom sete mi pomohol rýchly brejk. Som šťastná, že na tretí pokus sa mi konečne podarilo postúpiť do parížskeho semifinále. Šarapovovú dobre poznám, v tomto roku má v Paríži opäť výbornú formu, no urobím všetko pre to, aby som postúpila do finále," povedala Azarenková v prvom interview.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Jelena Jankovičová (18-Srb.) 0:6, 6:4, 6:3,
Victoria Azarenková (3-Biel.) - Maria Kirilenková (12-Rus.) 7:6 (3), 6:2
 

Vyberte región